HPPC

Persoonlijke financiering

Auto financieren met persoonlijke financiering

Heb je eindelijk je droomauto gevonden, maar nog niet direct het geld voor de aanschaf? Geen paniek, een persoonlijke financiering is hierbij een mooie uitkomst! Persoonlijke financiering bestaat uit een autolening om je auto te financieren. Zo kan je uiteindelijk toch je droomauto aanschaffen voor een aantrekkelijk tarief.

Bij een autofinanciering moet je geld lenen. Aangezien dit een belangrijke stap is voor de aanschaf van een auto, wil je zorgen dat dit zo goed mogelijk gebeurt en dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Hoe werkt een particuliere financiering en wat heb je allemaal nodig? En wat zijn de voor- en nadelen?

Hoe werkt geld lenen voor een auto?

Mocht je een auto gevonden hebben, dan kan je vervolgens kiezen voor een persoonlijke lening, huurkoop en doorlopend krediet. Deze vormen van financiering zijn ingericht naar jouw persoonlijke wensen en financiële situatie. Je kan eenvoudig via ons een auto financieren op één locatie.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een financiering met een vaste looptijd en rente. Je sluit een lening af bij de bank en krijgt in één keer het geld op je rekening gestort. De meeste mensen kiezen voor deze leenvorm, omdat ze meestal vooraf al weten wat een auto gaat kosten. De looptijd van een persoonlijke lening ligt tussen de 6 en 120 maanden.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een leenvorm waarbij je zelf bepaalt wanneer je gebruik maakt van de lening. Je betaalt alleen rente over het geld dat je opneemt. Bovendien kan je afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Zie het als een ‘potje’ dat je altijd achter de hand hebt. Een doorlopend krediet heeft een flexibele looptijd en kan je altijd boetevrij aflossen.

Huurkoop

Huurkoop is een andere vorm van geld lenen. Ze gebruiken dit wanneer ze het bedrag voor een auto te groot vinden om ineens te betalen. Vooraf doe je een kleine aanbetaling en de rest van het bedrag voor de auto op afbetaling. Huurkoop wordt ook wel financial lease genoemd als het een zakelijke aankoop betreft.

Wat heb ik nodig om een auto te financieren?

Voordat je geld gaat lenen voor je auto heb je een aantal documenten nodig. Deze documenten wil een kredietverstrekker zien voordat je aanspraak maakt op een lening. Voor zowel een nieuwe als gebruikte auto heb je dezelfde documenten nodig. Met de volgende documenten en gegevens van het BKR wordt jouw aanvraag beoordeeld:

  • Geldig paspoort of ID
  • Overzicht van bestaande leningen
  • Salarisstrook of andere bron van inkomsten (van de laatste 3 maanden)
  • Bewijs eventuele andere inkomsten
  • Bankafschriften (van één volledige kalendermaand)

Voor- en nadelen van persoonlijke financiering

Geld lenen voor een auto heeft voor- en nadelen. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor een persoonlijke financiering, hebben wij hieronder voor jou de voor- en nadelen in een tabel gezet.

Persoonlijke financiering Voordelen Nadelen
Persoonlijke lening Vaste looptijd en maandbedrag Niet boetevrij aflossen
Doorlopend krediet Afgeloste bedragen kan je weer opnemen Rente is variabel en kan dus stijgen

Hoeveel geld kan ik lenen voor een auto?

Hoeveel geld je kan lenen voor een auto is afhankelijk van je financiële situatie. De financiële situatie, ofwel jouw inkomen, bepaalt welk maandbedrag je kunt betalen aan rente en aflossing om een autolening te betalen. Mocht je ergens anders een lening of krediet hebben lopen, dan valt een nieuw leenbedrag lager uit. Daarnaast speelt de rente een rol bij het bepalen van leenbedragen.

Persoonlijke financiering bij HPCC

Auto gevonden, maar heb je een persoonlijke financiering nodig? Bij HPPC denken we graag met je mee.

×