News 07 Thursday 2023

Financial Lease | Zakelijke lease auto's voor starter, ZZP & MKB


news-thumb-image

Alles wat jij moet weten over Financial Lease in Nederland


Financial lease is een zakelijke leasevorm waarbij jij als koper de economische eigenaar bent van de auto. De bank financiert de aankoopsom en jij betaalt de auto af in maandtermijnen. Dit geeft jou de mogelijkheid om ruimte over te houden voor andere investeringen. Het hebben van een financial lease biedt ook veel belastingvoordelen, zoals de mogelijkheid om af te schrijven, investerings- en renteaftrek, en de mogelijkheid om de BTW over de aankoopsom van de auto terug te krijgen. Na afloop van de leaseperiode wordt jij de juridische eigenaar.


Belangrijkste punten om te onthouden:

  • - Financial lease is een zakelijke leasevorm waarbij jij economisch eigenaar bent van de auto.
  • - De bank financiert de aankoopsom en jij betaalt de auto af in maandtermijnen.
  • - Financial lease biedt belastingvoordelen, zoals afschrijving, investerings- en renteaftrek, en BTW-teruggaaf.
  • - Financial lease geeft jou de mogelijkheid om ruimte over te houden voor andere investeringen.
  • - Hollandia Premium & Porsche centre biedt ook de mogelijkheid tot halal leasen.


Voordelen van Financial Lease

Financial lease biedt verschillende voordelen voor ondernemers in Nederland. Het hebben van een financial leaseauto wordt gezien als een investering door de Belastingdienst, waardoor jij kunt profiteren van fiscale voordelen zoals afschrijving, investeringsaftrek en renteaftrek. Dit betekent dat jij de kosten van de auto kunt aftrekken van jouw winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Daarnaast kun je de BTW over de aankoopsom van de auto terugkrijgen, wat zorgt voor een aanzienlijk financieel voordeel.


Een ander voordeel is de flexibiliteit in looptijd en maandbedrag. Jij kunt zelf bepalen hoe lang het leasecontract duurt en hoeveel je maandelijks wilt aflossen. Dit stelt jou in staat om jouw financiële verplichtingen af te stemmen op de cashflow van jouw bedrijf. Bovendien kun je boetevrij aflossen, waardoor je sneller eigenaar kunt worden van jouw auto en minder rentekosten hoeft te betalen.

Voor starters en zzp'ers biedt het ook mogelijkheden, zelfs zonder jaarcijfers. Dit maakt het een toegankelijke optie voor ondernemers die net zijn begonnen of zelfstandigen zonder personeel. Jijkunt een auto aanschaffen zonder grote investeringen te hoeven doen, waardoor je meer ruimte overhoudt voor andere bedrijfsuitgaven. Heb je nog vragen? Neem contact met ons team op om te kijken wat te beste leaseoplossing is voor jouw financial lease auto!


Voordelen Financial Lease


Belastingvoordelen (afschrijving, investeringsaftrek, renteaftrek, BTW-teruggaaf
Flexibiliteit in looptijd en maandbedrag
Boetevrij aflossen
Toegangkelijk voor starters en zzp'ers


Deze leasevorm biedt dus verschillende voordelen voor ondernemers in Nederland. Het stelt jou in staat om een auto aan te schaffen zonder grote investeringen te hoeven doen en biedt belastingvoordelen zoals afschrijving, investeringsaftrek en renteaftrek. Daarnaast kunt jij de BTW over de aankoopsom van de auto terugkrijgen. Met flexibele looptijden, boetevrij aflossen en mogelijkheden voor starters en zzp'ers is het een aantrekkelijke optie voor ondernemers die willen profiteren van alle voordelen die het te bieden heeft.

Ontdek ons aanbod met de meest aantrekkelijke tarieven voor zakelijk leasen hier! Daarnaast zijn we expert op het gebied van Porsche. Ben jij op zoek naar een Porsche Financial Lease? Lees dan dit artikel!

Na het ondertekenen van de koopovereenkomst ontvangt jij van ons het leasecontract . Vervolgens stort de bank het geld bij het autobedrijf, waardoor jij de economische eigenaar van de auto wordt. Vanaf dat moment heb jij de beste lease oplossing!


Gedurende de leaseperiode betaalt je maandelijks af aan de bank. Aan het einde van de leaseperiode is de auto jouw eigendom. Daarnaast heb jij zelf de controle over de duur van het contract en het maandbedrag. Je kunt bovendien boetevrij aflossen als dat nodig is.

De tabel hieronder geeft een overzicht van het proces van het kiezen van een auto tot het verkrijgen van het leasecontract:StapUitvoering
Auto KiezenZoek een auto die bij jouw bedrijf past
Leasevoorwaarden BepalenBepaal de leasevoorwaarden volgens jouw wensen
Aanvraag doenDoe een aanvraag bij ons via de website
Koopovereenkomst sluitenSluit een koopovereenkomst met ons en lever alle benodigde documenten aan
Leasecontract ontvangenOntvang het leasecontract
Economisch EigenaarJij wordt direct de economische eigenaar van de auto
Maandelijks aflossenBetaal maandelijks af aan de bank
Volledig eigenaar wordenJij bent volledig eigenaar na afloop van de leaseperiose
Kom ik in aanmerking voor Financial Lease?


Financial lease is beschikbaar voor alle ondernemers in Nederland, inclusief starters, zzp'ers en mkb'ers. Het enige vereiste is dat jij ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel (KVK). Of jij nu op zoek bent naar een nieuwe auto of een occasion, het biedt mogelijkheden voor verschillende bedrijven. 

Voor starters en zzp'ers kan het ook een aantrekkelijke optie zijn. In sommige gevallen kun je leasen zonder jaarcijfers en kun je in aanmerking komen voor een financial leasecontract. Hollandia Premium & Porsche centre biedt in sommige gevallen speciale regelingen voor startende ondernemers, waarbij wij kijken naar jouw persoonlijke financiële situatie en de toekomstperspectieven van jouw bedrijf. Neem vooral contact met ons op om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. 

Belangrijk om te vermelden is dat zowel nieuwe auto's als occasions in aanmerking komen voor financial lease. Dit betekent dat jij kunt kiezen uit een ruim aanbod van auto's die passen bij jouw bedrijf en jouw budget. Het hebben van een eigen auto kan jouw bedrijf een professionele uitstraling geven en jouw mobiliteit vergroten, terwijl jij tegelijkertijd profiteert van alle voordelen die het te bieden heeft. 

DoelgroepType autoVereisten
StarterNieuwe auto of occasionKVK-inschrijving, Persoonlijke situatie
ZZPNieuwe auto of occasionKVK-inschrijving, Persoonlijke situatie
MKBNieuwe auto of occasionKVK-inschrijving

Kortom, of jij nu een starter, zzp'er of mkb'er bent, als jij ingeschreven staat bij de KVK kun je in aanmerking komen voor financial lease. Je hebt de keuze uit zowel nieuwe auto's als occasions, waardoor je een auto kunt kiezen die past bij jouw bedrijf en jouw budget.

Wil je een auto leasen, maar weet je niet zeker of het kan? Neem contact op met onze leaseadviseurs!


Verschillende leasevormen vergelijken


Naast financial lease zijn er ook andere leasevormen om te overwegen, zoals operational lease en shortlease. Het is belangrijk om deze goed te vergelijken voordat jij een beslissing neemt over het leasen van een auto.

Operational Lease

Operational lease is een andere manier om te leasen waarbij de zorg voor de auto volledig wordt overgedragen aan de leasemaatschappij. Jij betaalt een vast maandbedrag en de leasemaatschappij regelt alles, van onderhoud en reparaties tot verzekeringen en wegenbelasting. Bij operational lease is de auto geen eigendom van jou. Daardoor ben je ook niet verantwoordelijk voor de restwaarde. Dit kan voordelig zijn als jij geen risico wilt lopen op onverwachte kosten.

Voor een volledige vergelijking tussen financial lease en operational lease kun je dit artikel lezen.

Shortlease

Shortlease is een vorm van lease waarbij jij een auto huurt voor een korte periode, meestal tussen de 1 en 24 maanden. Shortlease is handig als jij tijdelijk een auto nodig hebt of als je flexibiliteit wilt. Het voordeel van shortlease is dat je geen langlopend contract hebt en de auto snel kunt opzeggen als dat nodig is. Houd er echter rekening mee dat shortlease vaak duurder is en dat je niet profiteert van de andere voordelen zoals afschrijving en renteaftrek.

Door de verschillen te vergelijken, kun je de juiste keuze maken die past bij jouw behoeften. Denk goed na over je budget, de gewenste looptijd en de mate van flexibiliteit die jij nodig hebt. Neem ook zeker alle voordelen in overweging en bekijk welke vorm het beste bij jouw situatie past.Auto kopen of auto leasen?

Als ondernemer sta je voor de keuze om een auto te kopen of te leasen. Financial lease biedt de perfecte combinatie van beide opties, waarbij de auto direct jouw eigendom is. Je behoudt het vermogen binnen je onderneming en geniet van flexibiliteit in de leasevoorwaarden. Bij ons kun je ook altijd terecht voor occasion financial lease.

De voordelen van auto kopen met financial lease

Je hoeft geen grote investering te doen om een auto aan te schaffen. Je betaalt de auto in maandelijkse termijnen af, waardoor je je liquide middelen kunt behouden voor andere investeringen. Daarnaast ben jij direct de eigenaar van de auto, wat betekent dat je kunt profiteren van fiscale voordelen, zoals afschrijving en renteaftrek. Het vermogen blijft binnen je onderneming, wat gunstig is voor de financiële positie van je bedrijf.

Verschil met auto kopen zonder financial lease

Het kopen van een auto zonder financial lease kan grote impact hebben op je financiën. Je moet een groot bedrag in één keer betalen, wat ten koste kan gaan van je liquide middelen. Daarnaast mis je de fiscale voordelen die het biedt, zoals de mogelijkheid tot afschrijven en renteaftrek. Het vermogen gaat direct weg uit je bedrijf, wat van invloed kan zijn op je financiële stabiliteit.Auto open met financial leaseAuto kopen zonder financial lease
Fiscale voordelenJaNee
Flexibiliteit in betalenJaNee
Behoud van vermogenJaNee


Waarom kiezen voor Financial Lease?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor financial lease voor jouw bedrijf. Als eigenaar van de auto profiteert jij van diverse voordelen en heeft jij meer controle over de financiële aspecten van jouw onderneming. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen van financial lease besproken:


1. Jij bent eigenaar van de auto

Jij wordt direct eigenaar van de auto. Dit betekent dat jij volledige controle hebt over het gebruik en onderhoud van de auto. jij bent niet afhankelijk van een leasebedrijf en kunt de auto naar wens aanpassen en personaliseren. Bovendien kunt je profiteren van de waardestijging van de auto, wat een potentieel waardevolle investering kan zijn voor jouw bedrijf.


2. Flexibele looptijd en maandbedrag

Je bepaalt zelf de looptijd van het contract, evenals het maandbedrag dat je wilt betalen. Dit biedt jou de mogelijkheid om de financiële lasten aan te passen aan de behoeften en mogelijkheden van jouw bedrijf. Of je nu een kortlopend contract wilt afsluiten of juist een langere looptijd verkiest, financial lease biedt flexibiliteit om aan jouw specifieke wensen te voldoen.


3. Ruim aanbod aan auto's

Een ander voordeel van financial lease is het ruime aanbod aan nieuwe auto's en occasions waaruit je kunt kiezen. Je hebt de vrijheid om een auto te selecteren die perfect past bij de behoeften en uitstraling van jouw bedrijf. Wij hebben meer dan 200 Premium auto's beschikbaar!

Kortom, financial lease biedt diverse voordelen voor ondernemers die op zoek zijn naar een eigen auto zonder grote investeringen te hoeven doen. Door te kiezen voor financial lease kunt jij profiteren van de voordelen van eigenaarschap, flexibiliteit in financiële afstemming en een ruim aanbod aan auto's. Neem contact op met een leasemaatschappij om de mogelijkheden van financial lease voor jouw bedrijf te bespreken.


Conclusie

In Nederland is financial lease een populaire zakelijke leasevorm waarbij jij als koper direct economische eigenaar bent van de auto. Het biedt verschillende voordelen, zoals belastingvoordelen, flexibiliteit in leasevoorwaarden en de mogelijkheid om te profiteren van fiscale voordelen. Of jij nu een nieuwe auto of een occasion zoekt, financial lease is een goede optie voor jouw bedrijf. Neem contact op met ons om te bespreken hoe financial lease jouw onderneming kan helpen.


Ontdek ons aanbod van Financial Lease auto's

Bij Hollandia Premium & Porsche Centre heb je de keuze uit meer dan 200 auto's in onze leasevoorraad. Genoeg keuze dus om zakelijk een auto te leasen! Staat jouw auto er niet tussen? Dan gaan wij graag op zoek naar de zakelijke auto die bij jou past. Neem contact op met ons team zodat jij zo snel mogelijk in jouw droomauto kunt rijden! Kies voor financial lease voor ondernemers bij Hollandia Premium, waarbij flexibiliteit en luxe hand in hand gaan voor jouw zakelijke behoeften.


FAQ


V: What is Financial Lease?

A: Financial lease is een zakelijke financieringsvorm waarbij jij een bedrijfsmiddel, zoals een auto, aanschaft en deze in termijnen afbetaalt. Gedurende de looptijd van het leasecontract bent jij economisch eigenaar van het bedrijfsmiddel.


V: Wat is het verschil tussen financial lease en operational lease?

A: Het belangrijkste verschil tussen financial lease en operational lease is het eigendom van het bedrijfsmiddel. Bij financial lease wordt jij uiteindelijk eigenaar van het bedrijfsmiddel, terwijl bij operational lease de leasemaatschappij eigenaar blijft.


V: Wat zijn de fiscale voordelen van financial lease?

A: Met financial lease kunt jij profiteren van diverse fiscale voordelen, zoals het kunnen afschrijven van de investering en de mogelijkheid om de betaalde rente en afschrijvingen af te trekken van de winst.


V: Wat zijn de vereisten voor het leasen van een bedrijfsauto zonder jaarcijfers?

A: Voor het leasen van een bedrijfsauto zonder jaarcijfers moet jij vaak aan kunnen tonen dat jij over voldoende financiële middelen beschikt. Het is mogelijk dat er door de bank om een aanbetaling of bankafschriften wordt gevraagd.


V: Wat is een slottermijn bij financial lease?

A: Een slottermijn is een laatste grote betaling aan het einde van de leasetermijn. Deze betaling is bedoeld om de restwaarde van het bedrijfsmiddel af te dekken en kan de hoogte van de maandelijkse termijnen verlagen.


V: Wat zijn de voordelen en nadelen van financial lease?

A: De voordelen van financial lease zijn onder andere het economisch eigenaarschap van het bedrijfsmiddel, de fiscale voordelen en de mogelijkheid om bedrijfsmiddelen aan te schaffen zonder grote initiële investeringen. De nadelen kunnen onder andere de rentekosten en verantwoordelijkheid voor onderhoud en verzekering zijn.


V: Hoe kan ik mijn maandtermijn bij financial lease berekenen?

A: jij kunt jouw maandtermijn bij financial lease berekenen door de aanschafprijs van het bedrijfsmiddel te verminderen met eventuele aanbetalingen en de slottermijn, en vervolgens de resterende som te financieren over de gewenste looptijd tegen het overeengekomen rentepercentage.


V: Wat zijn de kosten van financial lease?

A: De kosten van financial lease bestaan voornamelijk uit rente en afschrijvingen. Daarnaast kunnen er bijkomende kosten zijn, zoals administratiekosten en verzekeringen.


V: Wat zijn de voordelen van een leaseauto voor zzp'ers?

A: Voor zzp'ers biedt het leasen van een auto via financial lease verschillende voordelen, zoals het spreiden van de kosten over de looptijd van het leasecontract en de mogelijkheid om zonder grote initiële investeringen over een bedrijfsauto te beschikken.

×